skip to Main Content

Syksyn kurat laittavat siivoustehon testiin taloyhtiöissä

Taloyhtiöissä talveen valmistautuminen kannattaa aloittaa tarpeeksi ajoissa, jotta ensimmäiset kurat, sateet ja pakkaset eivät pääse yllättämään. Jos taloyhtiön toimia talven varalle ei ole vielä mietitty, nyt on hyvä aloittaa. Syksyisin taloyhtiössä pidetään yleensä talkoita, kunnostetaan pihaa, valmistaudutaan lumentuloon ja tarkistetaan talvikunnossapito- ja siivoussopimukset kuntoon.

Syksyn toimia taloyhtiöissä

Syksyn valmistautuminen alkaa yleensä pihan siivoamisella. Lehdet haravoidaan, nurmikkoja siistitään ja kaikki roskat kerätään pois. Lehdet olisi hyvä saada aina pois alta ennen paksua lumikerrosta. Kaikki pihan pensaat kannattaa myös leikata ja tasoittaa, jotta ne kestävät lumen painoa paremmin.

Syksyn tullen myös katto tulee tarkastaa. Rännit olisi hyvä puhdistaa irtoroskista, neulasista, risuista ja oksista. Ennen syksyn sateita sadevesikaivojen tilanne kannattaa tarkistaa ja ritilät puhdistaa. Kaikki pihakalusteet, grilli, lelut, puutarhanhoitovälineet ja muut kesävarusteet kannattaa siirtää varastoon talvisäilytykseen.

Pimeällä liukkaiden kelien vallitessa turvallisuusseikat korostuvat. On hyvä huolehtia, että hiekoitusastiassa on tarpeeksi hiekkaa ja ovien edustoja varten löytyy tarvittaessa harjoja ja lapioita. On tärkeää huolehtia, että ulkovalot toimivat, valaistus on riittävää ja rappukäytävän valaisimet toimivat. Piha-alueilla on hyvä tarkistaa ulkoportaiden lisäksi myös kaiteiden kunto, jotta niitä voi käyttää turvallisesti liukkailla keleillä.

Syksy on rappukäytävien kuratesti

Syksy on otollinen hetki katsoa talvikunnossapidon lisäksi myös siivouspalvelusopimus läpi. Tasaisin väliajoin on hyvä käydä läpi, miten säännöllinen siivous on sujunut ja miten siivouksen osalta valmistaudutaan sateiden ja lumien tuloon. Syksy- ja talviaika osoittautuu usein rappukäytävien kuratestiksi. Siivouksen laatu on yleensä riittävä silloin, kun valituksia siisteydestä ei tule ja tiloissa on turvallista liikkua sateisilla ja liukkaillakin keleillä. Tarvittaessa syksy voi olla hyvä aika kartoittaa tilanne ja kilpailuttaa siivousliike.

Syksyllä tulee huolehtia että yleiset tilat pysyvät tasaisen siistinä vuodenaikojen vaihtelusta huolimatta. Yhteiset saunatilat ovat syksy- ja talvikuukausina vilkkaassa käytössä, jonka vuoksi niiden säännöllisestä ja huolellisesta siivouksesta tulee pitää kiinni. Kun asukas sanoo – puhtaudesta ei voi tinkiä. Lue lisää blogistamme.

Pyöräkellarit ja varastokopit on hyvä käydä läpi ja siivota liasta ja pölystä yleensä joko syksyisin tai keväisin. Peruspesuja, lattian vahauksia ja muita hoitokäsittelyjä on myös hyvä harkita ennen joulua.

Paloturvallisuudesta huolehtiminen

Palovaroittimet tulisi tarkastaa kerran vuodessa. Paloturvallisuudesta kannattaa myös muistuttaa asukkaita aina silloin tällöin. Etenkin juhlakauden alla ennen joulua olisi hyvä muistuttaa asukkaita paloturvallisuudesta ja etenkin syksy- ja talvisesonkiin kuuluvien kynttilöiden turvallisesta polttamisesta. Jokavuotista paloturvallisuusviikkoa vietetään tänä vuonna 26.11.- 1.12.2022.

Sateiset ja tuuliset myrskyt kuuluvat syksyyn. Kaupunkialueilla on totuttu melko häiriöttömään sähkön saantiin, mutta joskus kova tuuli tai ukkonen voi  aiheuttaa sähkökatkoja. Häiriötilantesiin varautumisessa apuna toimii mm. viranomaisten ja järjestöjen laatima 72 tuntia – sivusto. Ohjeita kannattaa jakaa myös taloyhtiön asukkaille.

Back To Top