skip to Main Content

Kun asukas saunoo – puhtaudesta ei voi tinkiä

Sauna on meille paikka, joka tarjoaa rentouttavan ja rauhallisen hetken arjen kiireiden keskelle. Saunominen on suomalaisille tärkeä rituaali ja paikkana lähes pyhä. Saunominen elää parhaillaan uutta kukoistuskauttaan uusien julkisten ja toinen toistaan upeampien julkisten saunojen avautuessa. Sauna on tarjolla yhteiseen käyttöön myös useimmissa taloyhtiöissä. Saunatilojen sekä asuntoyhtiön muiden yhteisten tilojen puhtauden ja järjestyksen merkitys asukkaiden viihtyvyyden ylläpitäjänä onkin ehdoton.

Vaikka saunatiloja ei käyttäisikään, ovat myös muut yleiset ja yhteiset tilat asukkaiden jokapäiväisen huomion kohteena. Yhteisessä kovassa käytössä ovat niin rappukäytävät kuin mahdolliset pyykkituvat ja kuivaushuoneetkin. Myös kellari- ja vinttikomerot kertovat kiistatta taloyhtiön kunnosta. Hyvin hoidetut yhteiset tilat nostavat yhtiön arvoa kaikkien silmissä.

Millaista on asua puhtaassa taloyhtiössä?

Asukkaat aistivat puhtauden jo rappukäytävässä ja kotiin on kiva tulla. Viikonlopun saunavuoro on viikon kohokohta, kun saunoa voi aidon saunan maagisen puhtaassa tuoksussa ja tunnelmassa.

Vierailijat kokevat tulleensa hyvin hoidettuun ja laadukkaaseen yhtiöön. He huomaavat asioiden täällä olevan kunnossa, kun rappukäytävät toivottavat siisteydellään heidät tervetulleiksi.

Asunnonostajat arvioivat tarkalla silmällä kaikkia yleisiä tiloja harkitessaan yhtiöön muuttoa. Ensivaikutelmalla on hyvin suuri merkitys asunnon ostopäätökseen.

Isännöitsijät saavat ”sulan hattuunsa” hyvin hoidetusta taloyhtiöstä, jonka asukkaat ovat tyytyväisiä saamaansa palveluun. Tämän voivat myös ulkopuoliset todistaa laatuna, puhtautena ja hyvänä huolenpitona yhteisistä tiloista.

Pirjon vinkit laadukkaaseen puhtauteen taloyhtiössä

– Kun asukkaat saunovat yhteisissä tiloissa, on sauna- ja pesutilojen siisteys a ja o. Viikoittaisen ylläpitosiivouksen lisäksi tarvitaan kuitenkin vähintään 2 kertaa vuodessa tapahtuva suursiivous, jotta saunomisen laatu ja viihtyisyyden taso voidaan varmistaa. Yhteisissä sauna- ja pesutiloissa seinien, lattioiden ja lauteiden perusteellinen pesu säännöllisesti lisää tilojen käyttöikää ja pitää bakteerit poissa pelistä. Näin ehkäistään myös mm. pesuainejäämien ja muun lian pinttyminen pintoihin, opastaa palvelujohtaja Pirjo Turunen Tasolaisilta.

– Muiden yhteisten tilojen, kuten porraskäytävien ja aulatilojen suursiivous olisi hyvä suorittaa ainakin kerran vuodessa. Silloin pestään ja vahataan portaat sekä pestään ikkunat, neuvoo Pirjo.

Uuden vuoden alkaessa yhteisten tilojen puhtauden ja järjestyksen päivitys ja suursiivous on enemmän kuin paikallaan. Pyydä nyt Tasolaisten ammattilaiset hoitamaan yhteistä asukasviihtyvyyttä lisäävä ja asuntoyhtiön arvoa ylläpitävä suursiivous!

Vierailevan blogistin huomioita ihmisistä laadukkaan siivouspalvelun ympärillä ja onnistuneesta yhteistyöstä yritysten välillä. Oivalluksia vakuuttavan siivouspalvelukokemuksen syntymisestä.

Back To Top