skip to Main Content

Hyvällä käsihygienialla parempia työtuloksia

Kun työpaikalla on järjestetty hyvät mahdollisuudet käsihygieniasta huolehtimiselle, muistavat työntekijät pestä kätensä usein ja kunnolla. Mitä paremmin käsihygieniasta huolehditaan, sen terveempinä työntekijät pysyvät. Kuulostaa aika yksinkertaiselta – mutta totta se on! Hyvällä käsihygienialla voidaan torjua jopa 90 prosenttia kaikista haitallisista bakteereista ja viruksista.

Työpaikalla on kymmeniä paikkoja, joihin pesemättömät kädet voivat jättää epämiellyttäviä, silmälle huomaamattomia käyntikortteja. Näitä ovat kaikki tietokoneet, puhelimet, jääkaapin ovi, kahvinkeittimen nappulat, ovenkahvat… lista on loputon.

Muistuskyltit apuvälineinä

Jotta käsihygienia varmasti toteutuisi, voi toimistoon tehdä asiasta muutamia hyvän fiiliksen muistutuskylttejä. Lisäksi on hyvä varmistua, että saippuaa, käsidesiä ja kertakäyttöisiä käsipapereita on aina saatavilla. Meiltä Tasolaisilta voi tilata LV-käsidesiä toimitettuna suoraan toimistollesi!

Hyvä perussiivous on myös erittäin tärkeää viruksien ja bakteerien torjunnassa. Ammattitaitoinen siivooja puhdistaa perusteellisesti, puhtailla välineillä ja oikeilla aineilla kaikki pinnat. Tiesitkö, että virukset ja bakteerit voivat elää pinnoilla jopa useita vuorokausia?

Käsien pesu haltuun

Huolellinen käsipesu ei tarkoita sitä, että hulauttaa käsiään avoimen vesihanan alla. Hyvään käsihygieniaan kuuluu saippua ja vähintään 15 sekuntia kestävä perusteellinen pesu, jonka jälkeen kädet pitää huudella ja kuivata hyvin.

Pesun jälkeisellä kuivaamisella on suuri merkitys käsihygienialle. Mikäli kädet jäävät kosteiksi, ihon omat bakteerit nousevat pintaan ja kosteus kerää myös ympäristöstä bakteereita entistä paremmin. Kaikkein parasta kädet olisi kuivata kertakäyttöisellä paperipyyhkeellä. Käsiä pestessä erityisesti peukalo, sormenpäät sekä kynsien aluset tarvitsevat erityishuomiota.  Usein esimerkiksi peukalon seutu jää huonolle pesulle. Myös pitkien kynsien alusiin kannattaa käsiä pestessä kiinnittää huomiota.  Käsien ihon kuntoon on myös hyvä kiinnittää huomiota: käsivoiteen käyttö ei ole vain kosmetiikkaa, ja lohjennet kynnet, rikkonaiset kynsinauhat ja erilaiset ihottumat keräävät bakteereja ja viruksia sekä altistavat tulehduksille.

Käsidesillä voi viimeistellä käsien pesun. Käsidesiä pitää käyttää riittävästi: sen on kasteltava kädet kunnolla. Jos käytät myös käsivoidetta, odota ensin, että käsidesi on kuivunut.

Kättelystä muihin tapoihin?

Miten kättely? Kun kaikenlaisia viruksia on liikkeellä, voi kättelyn jättää väliin ja korvata sen vaikka kauniilla hymyllä ja katseella suoraan silmiin. Asiasta ei kannata tehdä numeroa, vaan toimia kuin se olisi luonnollinen osa tämän päivän liiketapaamista.

Back To Top