skip to Main Content

Siivoojien työ nousee arvostukseen poikkeuksellisina aikoina

Elämme hyvin poikkeuksellisia aikoja. Monet yhteiskunnan ja liikeyritysten toiminnot odottavat tekoja ja parempia aikoja. Perusasiat pyörivät taustalla koko ajan, vaikka paljon otetaankin siipeen.  On ihmisiä, jotka eivät voi tehdä työtään etänä ja joiden työpanoksella on valtava merkitys meidän kaikkien hyvinvointiin.

Valtioneuvosto julkaisi tänään listauksen ns. kriittisistä ammateista.  Näihin ammattiryhmiin kuuluvien henkilöiden lapsilla on oikeus esiopetukseen sekä perusopetuksen 1 – 3 -luokkien lähiopetukseen. 

Siivooja on yksi ammatti, joka on listattu kriittisten ammattien joukkoon.

Siivoojilla suuri merkitys yhteiskunnalle

Siivoojien työllä on erittäin suuri merkitys yhteiskunnalle – merkitys korostuu ja työn arvo huomataan poikkeustilanteissa.  Peruspuhtaanapito on avainasemassa, kun torjutaan koronavirusta tai  mitä tahansa haitallista taudinaiheuttajaa. Siivoojien merkitys usein unohtuu silloin, kun kaikki on kunnossa. Puhtaat saniteettitilat, viruksettomat ovenkahvat ja puhdas hengitysilma ovat meille helposti itsestäänselvyyksiä ja harva tulee miettineeksi työtuntien ja osaamisen määrää tämän takana.

Tässä uudessa, poikkeuksellisessa tilanteessa ympäristöstämme huolehtivat tutut ammattilaiset: he, joiden työtä emme muuten muista huomioida, saati kiittää. Nyt he ovat kuitenkin etulinjassa auttamassa koko valtakunnan talkoissa, jokaisen meistä hyvinvointia rakentamassa.

Me Tasolaisilla toivomme, että tämän uuden listauksen sekä nopeasti muuttuneen tilanteen myötä siivousalan ammattilaiset saavat osakseen kaiken sen yhteiskunnan arvostuksen, joka heille olisi kuulunut jo kauan.

Pidetään yhdessä huolta!

Back To Top