skip to Main Content

Kesätyö siivoojana – Tasolaisten kesätyöntekijän kuulumiset

Tasolaisilla on vuosittain tarjolla useita kesätyöpaikkoja nuorekkaassa työympäristössä ja joustavilla työvuoroilla sekä Uudellamaalla että Pirkanmaalla. Sanni Saikkonen löysi Tasolaisten ilmoituksen avoimesta siivoojan kesätyöpaikasta selaamalla työpaikkailmoituksia netissä.

– Katsoin nettisivut läpi ja Tasolaiset vaikutti heti hyvältä ja pätevältä yritykseltä, joten laitoin hakemuksen, Sanni toteaa. Sannilla oli myös entuudestaan jonkin verran aikaisempaa kokemusta vastaavista töistä.

Nopea hakuprosessi

Sanni kuvailee hakuprosessia onnistuneeksi. Pian hakemuksen lähettämisen jälkeen hänet kutsuttiin haastatteluun ja tieto paikasta tuli hyvissä ajoin ennen työn alkamista.

– Haku oli maaliskuussa ja työn aloitus toukokuussa, Sanni toteaa ja mainitsee myös kuinka muista hänen hakemistaan paikoista kuului vasta paljon myöhemmin. Tällöin Sanni oli jo mielissään ottanut Tasolaisten tarjoaman paikan vastaan ja kiitteli heidän nopeasta hakuprosessista.

Joustava työnantaja

Kesän pääsykokeiden vuoksi, opiskelijaksi pyrkivälle Sannille oli tärkeää joustavuus työvuoroissa. Sanni joutuikin heti alkuun pyytämään vapaaksi ja vaihtamaan joitakin työvuoroja. Tasolaisilla tämä onnistui hyvin nopeallakin varoitusajalla, mistä Sanni oli kiitollinen.

– Kommunikointi oli heti alusta joustavaa, kertoo Sanni.

Kesätyö alkaa perehdytyksellä

Sannin ensimmäinen työpäivä alkoi turvallisuusasioihin perehtymisellä ja yrityksen yleisten käytäntöjen läpikäynnillä. Toisena työpäivänä perehdyttiin vuorostaan työtehtäviin ja hoidettavaan alueeseen. Onnistuneen opastuksen jälkeen, Sanni koki olevansa valmis hommiin.

– Hommat tuntuivat olevan hanskassa. Tuntuu myös että apua on aina saatavilla jos sitä kaipaa, Sanni toteaa. Hän työskentelee pääasiassa yksin mutta välillä törmää myös muihin työntekijöihin.

– Työkaverit ovat todella mukavia ja auttavaisia. Ei tarvitse huolehtia että olisi kenenkään tiellä, vaikka onkin tullut uutena. Kaikki ovat ottaneet minut hyvin vastaan ja ilmapiiri on hyvä, Sanni lisää.

Tyypillinen työpäivä

Sannin työvuorot vaihtelevat, sillä joka toinen viikko on aamu- tai iltavuoroa. Hän siivoaa päivittäin samat tilat kolmessa eri rakennuksessa, jotka ovat pienen kävelymatkan päässä toisistaan. Sannin työtehtäviin kuuluu yleinen puhtaanapito ja ylläpitosiivous. Hän siivoaa pääasiassa yleisten tilojen, tuotantotilojen ja toimistojen wc-tiloja.

Siivoojan työ ei ole itsestäänselvyys

Työssä kohtaa koko ajan ihmisiä ja Sanni mainitsee kuinka tärkeää on osata ottaa heidät huomioon työn ohella.

– Siivoojalla pitää olla tilannetajua, Sanni sanoo. Hän myös kertoo että monet kyllä osaavat arvostaa siivoojia, eikä Sannin mukaan työtä voikaan pitää itsestäänselvyytenä.

– Siivoojan työ on todella tärkeää ja pakollista työtä. Jos esimerkiksi paperi loppuu jostain, niin kyllä siitä tulee heti sanomista. Ilman meitä siivoojia kaikki olisi ihan kaaoksessa, toteaa Sanni.

Työturvallisuuden tärkeys

Kysyttäessä mitä uutta Sanni on oppinut työssään hän pohtii, että vaikka kaikki tuntui jo alkuun olevan hanskassa, joka päivä oppii kuitenkin jotain uutta.

Hän kertoo esimerkiksi oppineensa uusissa työympäristöissa, kuten teollisuus- ja tuotantoalueilla työturvallisuuden tärkeyden.

– Täytyy osata olla varuillaan, Sanni huomauttaa.

Parasta siivoojan työssä

– Kivointa tässä työssä on ihmiskohtaamiset ja työkaverit, Sanni kertoo kysyttäessä siivoojan työn parhaita puolia. Hän mainitsee myös, että yleisesti tuntuu että tekee hyvää ja merkityksellistä työtä.

– Monen korvaan tämä on vain siivousta, mutta en koe sitä ollenkaan niin. Näen siivouksen tasavertaisena niin kuin kaikki muutkin työt, Sanni sanoo ylpeänä.

Tasolaiset työnantajana

Sannin kuvaillessa työnantajaansa, hän kertoo kuinka Tasolaiset ovat osoittaneet, että heillä kaikki otetaan huomioon sellaisina kuin ovat.

– Työntekijät otetaan vastaan yksilöinä. Ei tule tunnetta että olisit vain yksi muiden joukossa, Sanni tarkentaa. Hän totesi tämän etenkin, kun eteen tuli vuorojen äkillinen järjestäminen pääsykokeiden suhteen.

– Tasolaisilla osoitettiin että heille on myös tärkeää, että vuorot onnistuvat minulle esteittä, sanoo Sanni tyytyväisenä. Sanni mainitsee myös kuinka yhteys esimieheen on säilynyt työjakson aikana. Kommunikointi sujuu ja välillä he kokoontuvat porukassa, katsovat miten kaikilla on mennyt ja onko jotain mitä pitäisi muuttaa.

– Yhteys on pysynyt todella hyvin sinnekkin suuntaan. Yleisesti yrityksestä on tullut todella joustava, avoin ja lämmin kuva, toteaa Sanni.

Kesätöiden jälkeen

Sanni haluaa ehdottomasti suositella Tasolaisia kesätyöpaikkana.

– Tasolaisilla työnantajaan pystyy luottamaan ja hommat toimivat niin kuin pitääkin, Sanni painottaa. Hän myös jatkaisi mielellään töitä Tasolaisilla kesän jälkeen tai tulevaisuudessa.

 – Siivoustyö muodostuu rutiiniksi ja siitä tulee mieluisaa, ja jollain tapaa jopa terapeuttista, kuvailee Sanni.

– Koska Tasolaiset ovat valmiita joustamaan työntekijöiden tarpeiden ja vuorojen suhteen, työt voisivat helposti onnistua myös opintojen ohessa tai vaikka keikkaluonteisena, Sanni pohtii vielä lopuksi.

Kiitos Sannille avoimuudesta ja hyvästä asenteesta siivoojan työtä kohtaan.

Voit katsoa Tasolaisten kaikki avoimet työpaikat te-palvelut sivuilta. Kesähaku sijoittuu yleensä helmi-maaliskuulle, mutta avoimia kesätyöpaikkoja saattaa tulla vielä kesälläkin. Voit myös jättää sivuillamme avoimen hakemuksen.

This Post Has One Comment

Comments are closed.

Back To Top