skip to Main Content

Tehostettu siivous korostuu epidemian aikana

Uusi koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut yskii tai aivastaa. On mahdollista, että virus tarttuu myös kosketuksen kautta. (THL)

Koronavirus saapui Suomeen ryminällä. Vaikka maailmalta oli kantautunut tietoa viruksesta, tuli uusi tilanne ja sen vakavuus monille yllätyksenä. Herkästi tarttuva ja vakavasti sairastuttava virus mullisti työmarkkinat, koulunkäynnin ja se koettelee monia ammattiryhmiä ennennäkemättömällä tavalla. Siivoojien rooli nousi hetkessä näkymättömän työn tekijöistä yhdeksi kriittiseksi ammattiryhmäksi. Tasolaisten siivoojat ovat osaavia ammattilaisia, joilla on käytössään epidemian torjumiseen tehostetut puhdistusaineet ja -välineet sekä suojavarusteet.

Jotta ihmiset voivat hoitaa välttämättömimmät asioinnit turvallisesti (kuten kauppa- ja apteekkiasiat) ja jotta sairaalat, hoivakodit ja muut tärkeät toiminnot voidaan pitää käynnissä, on siivouksen oltava ammattimaista ja luotettavaa.

Turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää

”Reagoimme muuttuneeseen tilanteeseen nopeasti. Meillä on oma varastomme, joissa oli jo valmiiksi runsaasti puhdistus- ja suojavälineitä, mutta täydensimme heti, kun alkoi näyttää siltä, että edessämme on vakava pandemia”, sanoo Tasolaisten toimitusjohtaja Mikko Savelius.

”Työntekijöidemme turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää, ja olemmekin lisänneet siivoojien koulutusta ja ohjeistusta niin, että kaikkien työolosuhteet ovat parhaat mahdolliset”, Savelius jatkaa. 

Tasolaiset ovat noudattaneet koronavirustilanteen kaltaista ohjeistusta työssään jo vuosien ajan, sillä julkisten tilojen hygienia on asia, jonka kanssa ei ole syytä tehdä kompromisseja.

Siivousvälineet ja -työmenetelmät kunnossa

Siivousvälineet on pidettävä ehdottoman puhtaina ja julkisissa tiloissa on oltava eri välineet eri käyttötarkoitusten tiloihin. Yleispuhdistusaineen on syytä olla emäksistä ja saniteettitiloissa ja ovenkahvoissa yms. tartuntapinnoissa käytetään lisäksi desinfiointiaineita.  Tilojen tehostetun siivouksen on oltava suunnitelmallista ja siivouksen on edettävä aina puhtaista tiloista likaisempiin. On myös tärkeää ohjeistaa tilojen käyttäjiä siitä, miten puhtautta ylläpidetään siivouskertojen välissä. Tasolaiset voivat neuvoa ja toimittaa asiakkailleen sopivia puhdistusvälineitä ja -aineita käyttöopastuksen kera.

”Saniteettitilojen siivousohjeissa on eroja. Harkittua, hyvää aseptista työohjetta ei ole tarvetta muuttaa pandemia-aikana. WC:n siivousohjeessa on kuitenkin huomioitava, että virukset erittyvät ulosteeseen ja wc-pöntön pesussa roiskuu pieniä pisaroita.”  (Työterveyslaitos)

Siivoojien oman terveyden säilyttäminen on ensiarvoisen tärkeää.  Tasolaiset noudattaa tarkoin Työterveyslaitoksen ohjeistusta asiasta. Ohjeistuksen keskeisiä asioita ovat suojavälineet: ei ole yhdentekevää, minkälaiset varusteet ja käsineet ovat käytössä. Varusteiden on oltava oikean kokoiset ja niiden pukeminen, riisuminen ja puhdistus jälkikäteen on suoritettava tarkasti. Kertakäyttöisten suojakäsineiden riisumiseen on laadittu selkeä ohje, johon voi tutustua täällä.

 ”Suojakäsineiden ja muiden suojainten riisumisen jälkeen puhdista  kädet  lämpöisellä  vedellä ja saippualla tai alkoholipitoisella käsihuuhteella. Jos vettä ja saippuaa ei ole saatavilla, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta ja pese kädet, kun pääset vesipisteelle. Pese kädet siivoustyön päätyttyä kyynärvarsia myöten.”  (Työterveyslaitos)

Tasolaiset on kasvattanut kapasiteettiaan vastaamaan pandemia-ajan siivoushaasteita, joten jos toimitilanne tarvitsevat desinfiointisiivousta tai tehostettua yleissiivousta, ole meihin yhteydessä – haluamme auttaa!

Back To Top