skip to Main Content

Vuosi päättyi – nyt on aika uudelle!

Loppiainen päättää joulun, ja viimeistään loppiaisena joulukoristeet viedään varastoon odottamaan seuraavaa sesonkia. Monissa kodeissa joulukoristeiden lähteminen on uuden alku ja kodeissa laitetaan ehkä sisustusta hieman uusiksi tai ostetaan uusia viherkasveja piristykseksi.

Mitä, jos uusi vuosi toisi uutta piristystä myös työpaikalle? Kokosimme tähän muutamia vinkkejä, joiden avulla toimistoa tai vaikka vastaanottotiloja voi piristää sekä työntekijöiden että asiakkaiden iloksi.

Viherkasvit

Viherkasvit ovat ilo silmälle, mutta tiesitkö, että niillä on myös huoneilmaa puhdistava vaikutus?

Mm. limoviikuna, liuska-aralia, muratti, traakkipuu ja viirivehka ovat helppohoitoisia huonekasveja, jotka parantavat myös huoneilmaa. Nykyisin on saatavilla myös upeita viherseiniä, joiden avulla sekä huoneilma että miljöö paranevat kohisten.

Äänimaailma

Toimitiloissa ei aina ole osattu kiinnittää huomiota äänimaailmaan. Oikein valitut akustiikkalevyt tai esim. akustisesta materiaalista valmistetut verhot vaimentavat taustahälyä. Kun äänimaailma rauhoittuu, työntekijöiden stressitaso laskee ja tuottavuuskin paranee. Kaikkein tärkeintä avotoimistossa on puheäänten vaimentaminen.

Akustiikkaleyjä ja akustisia materiaaleja voi käyttää luovasti osana sisustusta. Esimerkiksi seiniin kiinnitettävät akustiikkapaneelit voivat olla osa yrityksen värisuunnittelua.

Pientä pintaremonttia

Väreillä, siisteydellä ja valolla on merkitystä. Aivan kuten kotonakin, sisustustekstiilien uusiminen tai nuhjaantuneen pinnan maalaaminen voi piristää ilmapiiriä ja saada vanhan näyttämään uudelta ja avarammalta. Tiesitkö, että sisustussuunnittelijalta voit saada apua pieniinkin muutoksiin? Ammattilainen voi nähdä tilan aivan uudessa valossa ja tehdä ihmeitä ilman, että budjetti on suuren suuri.

Sisustustavarat

Valotaulu, kyltti, ilmankosteuttaja / diffuuseri tai vaikka toimialaan liittyvä koriste-esine voi luoda uutta ilmettä helposti. Uutta ei tarvitse lähteä ostamaan kalliista putiikeista, vaan esim. Kierrätyskeskukset ovat täynnä esineitä, joita voi ostaa myös yritykseen puoli-ilmaiseksi ja samalla myös ekologisesti, kestävää kehitystä tukien.

Perusteellinen siivous

Yksi viihtyvyyteen merkittävästi vaikuttava  seikka on toki siivous, joka vaikuttaa niin näkymään, turvallisuuteen kuin huoneilman puhtauteenkin. Jos toimitilojenne siivous on ollut rempallaan viime aikoina, suosittelemme lämpimästi ammattilaisen toteuttamaa perusteellista siivousta, jonka jälkeen kaikki muu näyttää paremmalta ja raikkaammalta!

Back To Top