skip to Main Content

Huonosti siivottu porraskäytävä voi tulla kalliiksi osakkeenomistajille

Pimeä ja kylmä vuodenaika on taas täällä. Kun satanut vesi jäätyy, tarvitaan hiekoitusta. Hiekoitukseen käytetty hiekka kulkeutuu kenkien ja kassien pohjissa sekä lemmikkien tassuissa rappukäytäviin – tätä ei kokonaan estä parhaimmatkaan kuramatot. Monet meistä kulkevat varovasti jäisillä kaduilla , mutta kotioven lähestyessä alamme luottaa siihen, että lattia on turvallinen.

Tiesitkö, että joka vuosi rappukäytävissä tapahtuu ikäviä tapaturmia, jotka pahimmillaan johtavat pitkiin sairauslomiin tai pysyviin vammautumisiin?

Taloyhtiön vastuulla on pitää huolta siitä, että rappukäytävä on siivottu ja huollettu asianmukaisesti. Tähän kuuluu myös asianmukainen valaistus, ohjekyltit sekä kuramatot.  Käräjäoikeus on linjannut taloyhtiön vastuusta seuraavasti:

Taloyhtiön pitää vahingon sattuessa pystyä näyttämään toteen, että se on toiminut huolellisesti. Vahingonkorvausvastuun syntyminen edellyttää virhettä, laiminlyöntiä tai tahallista toimintaa.” (Lähde: Edilex)

Taloyhtiölle tulevat sanktiot päätyvät aina kaikkien osakkeenomistajien maksettavaksi, joten on jokaikisen osakkaan intressien mukaista vaatia taloyhtiöön hyvää, säännöllistä ja ammattitaitoista porrassiivousta.

Yksi keino vähentää kaiken ei-toivotun roskan ja lian kulkeutumista rappukäytäviin on lastenvaunu- ja pyöräsuojien sijoittelu niin, että niitä ei kuljeteta samasta ovesta, kuin normaali kulku tapahtuu. Tämä on kuitenkin monesti mahdotonta järjestää tilateknisistä syistä, joten kuran ja liukkauden torjumiseen on otettava muita keinoja käyttöön. Näistä tärkeimpiä ovat hyvät harjat ja ritilät jo ulko-oven ulkopuolella ja myös hyväkuntoiset kuramatot.

Kaikkea ei kuitenkaan voi matoilla ja ohjeistuksella hoitaa, vaan keskeinen rooli on osaavalla, luotettavalla porrassiivoojalla, joka hoitaa työnsä säännöllisesti ja sovitusti. Tasolaisten tapa siivota kiinteistöjä on saanut paljon kiitosta: meillä kun on nimetty siivooja jokaiseen kohteeseen, joka kantaa vastuun työn suunnittelusta ja toteutuksesta asiakkaan etujen mukaisesti. Voit lukea myös aiemmasta blogistamme siitä, kuinka porrassiivous on saanut kiitosta.

Back To Top