skip to Main Content

Työpaikan siisteys ja viihtyisyys on monen asian summa

Työpaikan siisteydessä osa asioista on sellaisia, joihin jokainen työntekijä voi itse vaikuttaa, kun taas tietyt asiat olisi syytä laittaa perusteellisesti kuntoon jo toimitiloja suunniteltaessa.

Listasimme tähän asioita, jotka olisi hyvä miettiä jokaisessa työpaikassa.

Tilojen toimivuus

Onko toimitilat suunniteltu niin, että ne on helppo pitää puhtaana ja järjestyksessä? Onko jokaiselle työntekijälle riittävä määrä tilaa työn vaatimille välineille sekä omille, henkilökohtaisille tarvikkeille? Onko eteisissä hyvät kuramatot ja riittävän tilavat naulakot?

Aivan kuten kotioloissakin, kun jokaiselle tavaralle on tarkoituksenmukainen paikka ja turhat tavarat karsitaan pois, on helpompi pitää järjestystä yllä. Tämä vaikuttaa myös siihen, että siivoojan on helpompi tehdä työnsä.

Kuramatoilla on erityisesti märkänä vuodenaikana suuri työturvallisuusnäkökulmakin, sillä ne pitävät ylimääräisen veden ja pikkukivet pois lattioilta, mikä puolestaan vähentää liukastumisriskiä merkittävästi.

”Äitisi ei ole täällä töissä”

Toisinaan tuntuu, että jokaisella työpaikalla on ainakin yksi sellainen henkilö, joka ei noudata yhteisiä pelisääntöjä ja syö kaverin eväät jääkaapista sekä jättää omat kahvikuppinsa ja muut sotkunsa lojumaan pöydille. Yhteisten pelisääntöjen luominen auttaa puhtaanapidossa ja viihtyisän ympäristön luomisessa. Kun jokainen huolehtii siitä, että omat eväsrasiat, kahvikupit ja vichypullot päätyvät sinne, minne kuuluvatkin, pysyy toimitilat siistinä eikä kenenkään tarvitse hermostua kollegan käytöksestä.

Luotettava siivooja

Hyvä toimitilasiivooja on sellainen, joka käy säännöllisesti samassa paikassa. Näin hän oppii tuntemaan talon tavat ja tietää, mitkä paikat ovat erityisen tärkeitä ja mihin puolestaan siivoojan ei ehkä toivota koskevan lainkaan. Tutulle siivoojalle on myös helppo esittää toiveita ja ehdotuksia siitä, mitä pitäisi tehdä.

Oikeat välineet ja ekologisuus

Toimitilasiivous on myös välineurheilua: ei ole yhdentekevää, millaisilla välineillä siivotaan. Oikeanlaisilla liinoilla ja kyseiselle pinnalle sopivalla pesuaineella varmistutaan siitä, että pinnat ovat hygieenisiä ja pesuainetta kulutetaan vain se määrä, kuin on välttämätöntä. Siivouksessa ekologisuus merkitsee luontoystävällisten aineiden valinnan lisäksi myös järkevää työn suunnittelua ja välineiden huolellista, osaavaa käyttöä.

Toimitilojen siisteys ja viihtyisyys vaativat yhteispeliä tilojen suunnittelijalta, käyttäjältä sekä siivoojalta. Me Tasolaisilla autamme mielellään, jos haluat tarjouksen toimitilojesi siivouksesta!

Back To Top