skip to Main Content

Toimiston kevätsiivous – puhtaasta työpisteestä energiaa työpäivään

Kevätaurinko on pitkän talven jälkeen erittäin tervetullut. Valo tuo puhtia ja energiaa työpäiviin, mutta se myös paljastaa armottomasti kaikki toimiston pölyiset pinnat ja likaiset ikkunat. Kevät ja kesä tuovat usein mukanaan myös sisään kantautuvaa katu- ja siitepölyä. Tällöin huolellinen märkäpyyhintä on erityisen tärkeä osa tilojen säännöllistä siivousta. Alla meidän vinkit keväisen toimiston puhtaanapitoon sekä oman työpisteen ja työskentelyn järjestelyyn.

Kevään ja kesän ikkunanpesut

Toimiston ikkunat tulisi pestä kerran vuodessa. Useimmiten pesut ajoittuvat keväälle tai kesälle. Kevään matalalta paistavat auringonsäteet paljastavat usein ikkunoihin talven aikana kertyneen lian. Likaisia ikkunoita ei kannata katsella liian pitkään. Lue, miten puhtaat ikkunat ylläpitävät yrityksesi ilmettä. Kevät ja kesä ovat kiireistä ikkunanpesuaikaa, ja pesut tulisi varata toimistolle hyvissä ajoin.

Siivous on tärkeä osa hyvinvointia

Toimistolla tulee vietettyä paljon aikaa, minkä takia ilmanlaadun tulee olla kunnossa sekä pintojen ja saniteettitilojen tulee olla puhtaat. Huolella tehty toimistosiivous on tärkeä osa tiloissa työskentelevän henkilökunnan hyvinvoinnista ja terveydestä huolehtimista. Nyt kevään ja kesän kynnyksellä monet kärsivät siitepölyallergiasta. Siitepöly kulkeutuu helposti ilmavirtojen mukana ja voi aiheuttaa monelle tukkoisuutta myös sisätiloissa. Varsinkin allergiasta kärsivien huomioimiseksi, siitepölykautena tilojen ja pintojen säännöllisestä puhdistuksesta tulee pitää huolellisesti kiinni.

Työpiste järjestykseen

Monen työpöytä kerää tavaraa ja rojua magneetin tapaan. Pöydällä saattaa olla kasoittain turhia papereita ja tavaroita, joita olet joskus pitänyt säilyttämisen arvoisina. Tai esineitä, jotka eivät ole löytäneet takaisin omille paikoilleen, kuten esitteitä, muistilappuja, käyntikortteja, mainoskyniä ja pinttyneitä kahvikuppeja. Käy läpi tavarat ja laita ne omille paikoilleen. Kurkkaa myös työpöydän laatikoihin. Heitä turhat tavarat ja paperit rohkeasti pois kierrätykseen.

Pölyinen tietokone on paloturvallisuusriski

Samalla tavalla kuin muutkin toimiston pinnat, tietokoneet keräävät myös pölyä. Pölyä kertyy ajan saatossa myös tietokoneen sisään, mikä voi aiheuttaa koneen kuumentumista ja joskus myös äkillistä laitteen sammumista. Mikä tahansa pölyn peittämä elektroniikka on loppupeleissä paloturvallisuusriski. Kevät onkin hyvä aika puhdistaa koneet pölyistä, ennen kesän kuumimpia päiviä.

Näppäimistö voi olla varsinainen bakteeripesä jatkuvan kontaktin vuoksi. Näppäinten välissä on kapeita aukkoja, joihin kaikenlainen lika ja roska kertyy huomaamatta. Paineilma on kätevä kapeiden kolojen puhdistamiseen pölystä ja roskista. Tahrat ja bakteerit lähtevät näppäinten pinnalta pyyhkimällä. Näyttö tulee myös pyyhkäistä puhtaaksi esimerkiksi mikrokuituliinalla tai erityisesti näytön puhdistamiseen tarkoitetuilla siivousliinalla.

Siisteys auttaa keskittymään

Puhdas ja järjestelty työpiste auttaa kummasti keskittymään olennaiseen, eli itse työhön. Työskentely on tehokkaampaa, kun katse ei eksy ympäröivään sotkuun, ajatukset eivät harhaile ja asiakirjat ja tavarat on helppo löytää tarvittaessa. Sotku ja epäjärjestys voivat vaikuttavat myös mielialaan ja jaksamiseen. Intensiiviset projektit ja ongelmanratkaisut voivat tuntua entistä suuremmilta ympärillä vallitsevan epäjärjestyksen keskellä. Kun työympäristö on seesteinen ja järjestyksessä, sitä todennäköisemmin ajatuksetkin ovat.

Tiedostot ja asiat järjestykseen

Kevätsiivousta toteuttaessa on hyvä käydä läpi ja järjestellä myös tietokoneesi sisältö. Poista turhat ja organisoi tärkeät. Kun dokumentit löytyvät järjestyksessä oikein nimettyjen kansioiden takaa, säästät aikaa ja vaivaa tulevaisuudessa. Saman voi tehdä myös sähköposteille.

Oletko niitä, joilla on selaimessa samanaikaisesti kaksikymmentä välilehteä auki? Useiden tiedostojen tai sivujen auki pitäminen samanaikaisesti voi heikentää keskittymistä. Välilehdestä ja asiasta toiseen poukkoilu voi viivästyttää nopeidenkin työtehtävien suorittamista. Kokeile pitää näytöllä vain ne asiat, joita tarvitset yhden työtehtävän suorittamiseen. Kun siirryt seuraavaan, sulje kaikki asiaankuulumattomat välilehdet ja sivut. Saat ne kyllä aina tarvittaessa uudestaan auki.  

Viihtyisä ja raikas toimisto

Tilaamalla toimistoon siivoojan, jää työntekijöille enemmän aikaa keskittyä varsinaiseen työhön. Kun tiloissa käy säännöllisesti luotettava yrityssiivooja, ei kenenkää tarvitse jäädä siivoamaan toimistoa sulkemisajan jälkeen. Laadukkaasti siivottu toimisto näkyy työntekijöiden viihtyvyydessä, sillä puhtaus ja raikkaus ovat asioita, joita arvostavat kaikki.

Meiltä Tasolaisilta löytyy juuri yrityksesi toimistotilan mittainen siivousratkaisu – olipa toimialasi mikä tahansa. Tilaa maksuton kartoitus ja olemme yhteydessä parin päivän sisällä yhteydenotostasi. Palvelemme Uudenmaan ja Pirkanmaan alueilla.

Back To Top